Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft Västerbottens län

Varje år får över 70 000 människor i Sverige hjärnskador av olika svårighetsgrad. En skada i hjärnan kan innebära att många funktioner är helt oskadade medan andra inte alls fungerar. Varje hjärnskada är unik och har olika individuella konsekvenser.

Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft företräder personer med förvärvad hjärnskada och arbetar bland annat med intressepolitik, aktivitetsträffar och med att öka kunskapen om förvärvade hjärnskador och dess konsekvenser. Föreningen finns för dig med en hjärnskada, för dig som är närstående till någon med skada eller för dig som vill stödja föreningens verksamhet. 

Om du vill bli medlem i Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft Västerbotten besök deras hemsida: http://www.vasterbotten.hjarnkraft.nu/. Klicka på Bli medlem och sedan på länken Information och anmälningsformulär där du fyller i formuläret med dina uppgifter.

Kontaktuppgifter: 

Maria Lundqvist Brömster, Ordförande
Telefon:  070-361 00 02
E-post: marialundqvistbromster@hotmail.com 

Hjärnkraft Västerbottens logga

Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten