Min transplantationsresa i Jetfart

Jetplan

Funktionsrätt Umeå och Funktionsrätt Västerbotten uppmärksammar tillsammans Donationsveckan 2020 som i år är den 2-8 november.

- Lördag den 4 juli klockan 22.53 kom det där samtalet jag väntat på, med viss ambivalens. Nu sitter jag på ett rum på transplantation på Sahlgrenska och väntar på testresultat för att ikväll förhoppningsvis få ny njure och pankreas. Det är många tankar som cirkulerar just nu. Operationen kommer att pågå större delen av natten, berättar Jonas Bergstedt. 

Tisdag den 3 november kl 13.00-14.00 kan du höra Jonas berätta vidare i den webbsända föreläsningen Min transplantationsresa i Jetfart.

Välkommen att anmäla dig till camilla.bjornehall@funktionsrattvasterbotten.se eller maria.holmgren@funktionsrattumea.se
senast fredag den 30 okt.

Föreläsningen sker via den digitala plattformen Microsoft Teams. Länken till föreläsningen skickas ut till anmälda via epost den 2 november.

Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten