Entrévärdar visar vägen på Norrlands universitetssjukhus

Som en del i att förbättra patientservicen och göra det lättare att hitta på Norrlands universitetssjukhus finns sedan hösten 2014 tre entrévärdar på plats i centralhallen. De hjälper och visar dig som besökare till rätt vårdavdelning. 

Entrévärdarna utbildades i samarbete med HSO 

Projektet startade som ett pilotprojekt, men det lyckade försöket och de populära värdarna fick positiv respons och värdarna är i dag anställda på heltid. 

För att skola in entrévärdarna i projektet och verksamheten fick de utbilda sig under en månad. Under utbildningen fick de bland annat lära känna sjukhuset och vad som ligger var för att enkelt kunna hitta. Dessutom fick de utbilda sig i hjärt- och lungräddning samt att ledsaga personer med olika funktionsnedsättningar, vilket gjordes i samarbete med HSO Västerbotten. 

Servicen är efterfrågad

Projektet och värdarna har fått mycket positiv respons och servicen har varit efterfrågad av patienterna. Värdarna skapar trygghet för patienten och ser till att den som behöver får hjälp. De följer patienten till sin vårdavdelning, och hämtar därefter den som vill från avdelningen.

– Ambitionen är att starta upp verksamheten även på länets övriga sjukhus i Skellefteå och Lycksele, berättar Karolina Hammarbäck, avdelningschef för patienttransport i Västerbottens läns landsting, på landstingets bemötandedag. 

Så här bokar du en entrévärd till ditt besök

Om du har svårt att på egen hand ta dig fram på sjukhuset i Umeå kan du i förväg lämna en intresseanmälan för att få hjälp av en entrévärd. Ring då 090-785 95 00 för att bestämma tid och plats. Kom ihåg att antalet entrévärdar är begränsat och att de kan därför inte garantera att en värd finns tillgänglig.  

Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten